Glas heeft vooral als functie, uw kostbare werk te beschermen en schoon te houden. Er zijn hierbij verschillende soorten glas die men kan gebruiken. Hieronder staan de opties die wij u kunnen bieden.

Helder Glas

Als helder glas gebruiken wij Premium line Floatglas.

Premium line floatglas wordt geproduceerd door de beste floatglas fabrieken ter wereld en dit glas voldoet aan de hoogste eisen die aan floatglas worden gesteld. Het glas wordt aan de lijn gesneden en daarna machineschoon met papier tussen het glas verpakt in houten kisten.

Het Premium line floatglas wordt door ons verkocht als de beste kwaliteit glas voor de professionele lijstenmaker waar de kwaliteit op de allerhoogste plaats staat en de prijs niet het belangrijkste is. In tegenstelling tot de meeste glassoorten is dit glas geen 2mm maar 1.8mm dik. Dit verschil in dikte zorgt ervoor dat het glas minder “groen” is en dus minder verkleuring geeft aan het ingelijste werk.

Met Premium line floatglas leveren wij de allerbeste kwaliteit.

Lichtdoorlaatbaarheid : 91%

Reflexie : 8%

Dikte : 1.8 mm

Ontspiegeld glas

Ontspiegeld glas leveren wij in 2 soorten.

Tegla Classic two sides

Het Premium line Tegla Classic is een tweezijdig ontspiegeld floatglas wat door een etstechniek ontspiegeld wordt gemaakt. Het glas wordt aan twee kanten behandeld met een mengsel van zuren en zouten waardoor  het oppervlakte wordt opgeruwd. Door deze behandeling ontstaan prisma’s in het oppervlakte van het glas waardoor de lichtinval wordt gebroken. Door deze breking van het licht wordt het invallende licht diffuus teruggekaatst waardoor de ontspiegelende werking ontstaat. Het glas wordt na deze behandeling gewassen en voorzien van papier tussen het glas verpakt in houten kisten. Met het Premium line Tegla Classic leveren wij de beste kwaliteit.

Lichtdoorlaatbaarheid : 91%

Reflexie : 8%

Dikte : 2 mm

Tegla Galerieglas extra helder micro geëtst

Premium line Tegla Galerieglas is een éénzijdig micro ontspiegeld extra helder “Optiwhite” floatglas wat door een speciale micro etstechniek ontspiegeld wordt gemaakt. Het glas wordt aan één kant behandeld met een mengsel van zuren en zouten waardoor het oppervlakte wordt opgeruwd. Door deze behandeling ontstaan prisma’s in het oppervlakte van het glas waardoor de lichtinval wordt gebroken. Door deze breking van het licht wordt het invallende licht diffuus teruggekaatst waardoor de ontspiegelende werking ontstaat. Het glas wordt na deze behandeling gewassen en voorzien van papier tussen het glas verpakt in houten kisten. Met het Premium line Tegla Galerieglas leveren wij de beste kwaliteit.

Lichtdoorlaatbaarheid : 91%

Reflexie : 8%

Dikte : 2 mm

UV-Werend

Premium line Tegla UV clear

Premium line Tegla UV clear wordt gemaakt van 2.5 mm dik floatglas waar op één kant een UV-werende coating wordt aangebracht. Deze coating zorgt ervoor dat 98% van alle schadelijke UV-stralen wordt gefilterd die daardoor geen schade meer kunnen toebrengen aan het ingelijste werk. Een klein nadeel is dat de coating voor het menselijke oog zichtbaar is in de vorm van een fijne “sinaasappelstructuur”.En elk UV-werend glas geeft een licht “bruine” gloed aan het ingelijste werk. Deze verkleuring is bij het Premium line Tegla UV clear het kleinst. Ook is de coating goed beschemd want het komt altijd aan de binnenkant van de inlijsting en kan niet worden beschadigd door krassen.

Voordelen

weinig verkleuring

coating aan binnenzijde, goede bscherming tegen krassen

Nadelen

sinaasappelhuid effect

coating wordt gemaakt van organische materialen , duurzaamheid van de coating kan slecht worden aangetoond

Lichtdoorlaatbaarheid : 91%

Reflexie : 8%

Dikte : 2.5 mm

Museumglas

Artglass UV70 en UV92

Het Premium line Artglass UV70 en UV92 is een tweezijdig interferentie optisch gecoat ontspiegeld “Optiwhite” floatglas. Het optiwhite extra helder floatglas wordt in een vacuum omgeving door middel van een electro magnetisch veld voorzien van meerdere coatings-lagen die ervoor zorgen dat de lichtinval en dus ook de licht uitval wordt vertraagd. Ook heeft dit glas een UV-werende coating aan twee kanten die de schadelijke UV stralen tegenhouden.

Lichtdoorlaatbaarheid : 99%

Reflectie : 0.5%

UV-werendheid : 70% en 92%

Dikte : 2 mm