Borduurwerken

Voor het inlijsten van borduurwerken bent u bij lijstenmakerij De Lijst aan het goede adres.

Uw borduurwerk wordt na beoordeling vakkundig gewassen en gestreken waarna het (natuurlijk met zuurvrije materialen) wordt opgespannen op karton of op het passe-partout.

Schilderij

Het inlijsten van een schilderij gebeurt altijd zonder glas. De vernislaag dient hier ter bescherming. Bij een schilderij kan men kiezen uit een “gewone” lijst en de zgn baklijst. Deze laatste is een lijst waar het werk invalt als een soort bak zodat de randen van het schilderij zichtbaar zijn. Over het algemeen wordt gekozen voor een houten lijst , simpelweg omdat een doek vaak niet in een aluminium lijst past maar vooral ook omdat een houten lijst meer “leeft”.

Tegenwoordig zijn er ook speciaal voor schilderijen op doek aluminium baklijsten gemaakt voor een moderne uitstraling.

Foto’s

Een foto kan worden ingelijst met of zonder passe-partout, met houten of aluminium lijst en wel of niet opgeplakt. Er wordt eigenlijk altijd gebruik gemaakt van glas.

Als men ervoor kiest om de foto niet op te plakken moet er altijd rekening worden gehouden dat de foto gaat bobbelen.

Bij het inlijsten van een hoogglans foto dient er rekening worden gehouden dat de foto niet tegen het glas aan mag worden geplaatst. Dit omdat de foto anders aan het glas vast gaat zitten. Als er gebruik wordt gemaakt van een passe-partout zit er automatisch ruimte tussen het glas en de foto. Zo niet worden er kunststof strips in de sponning van de lijst geplakt om deze ruimte te creëeren.